Kinderanimatie op dinsdagmarkt

Op dinsdag 13 augustus van 9u tot 12u organiseren de marktkramers een kinderdag tijdens de wekelijkse markt. Clown Pleks plooit ballonnen voor de kleintjes. Kinderen kunnen zich laten grimeren. Elk kind krijgt een gratis ijsje.

meer info: lokale economie, 014 56 60 90, economie@geel.be

Geel Zomert! met De Corsari’s

Op vrijdag 9 augustus geven De Corsari’s het beste van zichzelf op Geel Zomert!. Zet je schrap voor een flinke portie nostalgie met Roel Vanderstukken en Sarah. De Corsari's vormen een zes-koppige liveband die de swingende 50’s en 60’s nieuw leven inblaast en iedereen naar de dansvloer lokt. Met opgefriste hits van Ritchie Valens, The Monkees, Elvis Presley, The Beatles, The Hollies, Jackie Wilson, Paul Anka en Roy Orbison waant het publiek zich middenin een glorieuze spiegeltent. Het concert start om 20.30u. De toegang is gratis.

meer info: www.geelzomert.be

Stadsdiensten gesloten op 15 en 16 augustus

Wegens de feestdag O.L.V. Hemelvaart  zijn de meeste stadsdiensten gesloten op donderdag 15 augustus en vrijdag 16 augustus. BurgemeesterVera Celishoudt geen spreekuur op vrijdag 16 augustus. Bij toerisme Geel kan je op 15 augustus wel terecht van 10u tot 14u en op 16 augustus tijdens de gewone openingsuren. Ook het stedelijk zwembad blijft open. Op 15 augustus gelden de openingsuren van zondag. De bibliotheek en sportdienst zijn open op 16 augustus.

meer info: onthaal,  014 56 60 01, info@geel.be

Toneel op de markt

In de zomermaanden juli en augustus wordt het extra gezellig op de Geelse markt. Behalve genieten van een drankje op je favoriete terras, kan je ook heel wat leuke activiteiten beleven. Elke zondag tussen 14.30u en 16.30u is animatie voorzien. Op zondag 11 augustus biedt ‘Toneel op de markt’ je het beste acteertalent aan: nu eens absurd, dan weer ontroerend. De theateracts starten om 14u30 en zijn gratis.

meer info: www.geel.be

Met proSWAP naar tienerfestival T-day

Vakantiewerking proSWAP organiseert activitieiten voor jongeren van 12 tot 16 jaar.

Op dinsdag van 13u30 tot 19u sluit proSWAP de zomer af met een overheerlijke barbecue! Hier hoeft niet meer uitleg bij: we maken een lekkere barbecue klaar en genieten van een lekker drankje! Deelnemen kost 6 euro. Inschrijven kan tot en met 22 augustus.

Op woensdag 28 augusutus trekt proSWAp met de bus naar tienerfestival T-day op het militaire domein van Brasschaat. Er is voor elk wat wils: zweefvliegen, dansen, skaten, dj-workshops, beatbox, bakstapelen, flipperkasten, dirtbikers, gamehall of gewoonweg rondhangen. Deelnemen kost 7,5 euro. Inschrijven voor deze activiteit kan tot en met 21 augustus. De bus vertrekt om 9u20 bus aan Jeugddienst De Bogaard.

meer info: jeugddienst, 014 56 68 00, jeugddienst@geel.be

 

Xpo Art in de bib: filmaffiches van de fantastische film

Van 1 tot en met 31 augustus kan je in bibliotheek terecht voor de tentoonstelling Xpo Art. XPO Art is één van de artistieke uitlaatkleppen van het Razor Reel Fantastic Film Festival, een festival dat naast film ook de toenadering zoekt tot kunstenaars. Met XPO Art tracht Razorart een platform te bieden aan creatieve studenten, debuterende kunstenaars en amateurkunstenaars. Met “XPO Art on Tour” trekken Razorreel doorheen het Vlaamse culturele landschap en zetten ze de vijftien beste werken van XPO Art 2012 in de kijker. Laat je verleiden, meeslepen en verrassen door het fantastisch werk van “Jonge Kunstenaars. De tentoonstelling is gratis.

meer info: bibliotheek,  014 56 67 50, bibliotheek@geel.be